27.3.10

Lagukan 'Winter Song' untuk aku



Aku cuma boleh berkisah di sini. Tentang keadaan sebenar penyakit aku. Penyakit saraf aku, sudah semakin teruk. Aku tahu, doktor bukan Tuhan. Tapi ramalan mereka selalunya tepat.

Bulan ini, sudah banyak pinggan termasuk mug-mug kesayangan yang aku pecahkan tanpa sengaja. Semua gara-gara 'uncontrolled movement' aku yang semakin menjadi-jadi.

Satu tugasan universiti telah siap dan dihantar.
Satu lagi aku tak sempat buat lansung.
Satu lagi dalam proses. Date line lusa.
Aku tangguh semua peperiksaan untuk semester ini.
Aku tangguh pengajian untuk semester depan.
Diploma itu bukan lagi menjadi keutamaan.

Aku cuma mahu menulis dan melakukan perkara yang tiada peluang aku lakukan di waktu muda remaja.

Itu saja.
Duhai diri,bertahanlah!
Kerana aku mahu menulis lagi.
Mungkin surat-surat cinta untukmu, Hiroshi.

4 ulasan:

Cik hitam berkata...

semoga akak tetap tabah.. :)

tasekM berkata...

kak... kot sakit ka. emergency ka. call cekgooden naaaaa...



.

Taf Teh berkata...

Dah cuba internal healing???


Tabah ok....

Ellie berkata...

Internal healing..amende tu Teh?
Tak pernah dengar la weh.Nanti gua gugel.

TM,
Entah,kadang aku rasa sakit, kadang ok.


cik Hitam,

Tabah ye tabah.Kut tak tabah tak update blog ni hehe..